Er worden alleen milieu vriendelijke producten gebruikt.

Microvezeldoek

De praktijkvoordelen bij het gebruik van de microvezeldoek zijn:

  • geen reinigingsmiddelen en wrijfdoekjes nodig;
  • niet nazemen, het kost hierdoor dus minder tijd;
  • geen nadelige effecten op de gezondheid.

De goede praktijkervaringen zijn in 1998 bevestigd door een Nederlands onderzoek van TNO (NL) in opdracht van de VSR (Vereniging Schoonmaak Research, NL).

De onderzoekers concluderen dat de milieuvoordelen van de microvezeldoek vooral zitten in het vermijden van warm water en de duidelijk lagere waterverontreiniging doordat geen reinigingsmiddel nodig is. Wordt geen warm water gebruikt, dan blijft de duidelijk lagere waterverontreiniging bij microvezeldoek gehandhaafd.

Erkende leveranciersSchoonmaak diensten Hendriks Sappemeer

Afhankelijk van de aard van het te reinigen oppervlak en de aard van de vervuiling zal een methodekeus moeten worden gemaakt. Met andere woorden: er zal een keus gemaakt moeten worden op welke wijze men de vervuiling zal verwijderen. Wel zal duidelijk zijn, dat wanneer men op een goede, efficiënte wijze wil schoonmaken men op de hoogte moet zijn van:

  • Schoonmaakmethodieken
  • Reiniging- en onderhoudsmiddelen
  • Afwerkmateriaal

Goed schoonmaken vereist een goede toepassing van schoonmaakmethodiek en reiniging- of onderhoudsmiddel om de afwerkmaterialen in een zo goed mogelijke staat te behouden. Hendriks Bedrijfsdiensten maakt daarbij gebruik van erkende materialen en middelen
Leveren sanitaire voorzieningen (handdoekautomaten, zeepdispensers, toiletrolhouders etc.).